<blockquote id="fhhgq"><del id="fhhgq"><legend id="fhhgq"></legend></del></blockquote>
    1. <thead id="fhhgq"><del id="fhhgq"><rp id="fhhgq"></rp></del></thead>
      1. 當前位置: 首頁 > 綜合課件 > 中考課件 > 中考英語 > 課件信息

        外研版中考英語 第45講 閱讀理解(二)課件

      2. 課件名稱:外研版中考英語 第45講 閱讀理解(二)課件
      3. 創 作 者:未知
      4. 課件添加:admin
      5. 更新時間:2018/5/21 7:56:03
      6. 課件大小:434 K
      7. 課件等級★★★
      8. 授權方式:免費版
      9. 運行平臺:Win9x/NT/2000/XP/2003
      10. ◆課件簡介:
        外研版中考英語 第45講 閱讀理解(二)課件
        12.The text is a __D__. A.note  B.report  C.story  D.poster 13.How soon will you start laughing in the Laughter Club?__B__ A.In five minutes. B.In ten minutes. C.In half an hour. D.In about one hour. 14.The main purpose of Paragraph 1 is to __C__. A.tell people where the first Laughter Club is B.explain how laugh makes people stay healthy C.show Laughter Clubs are popular in the world D.describe the reason why children laugh often and easily 15.Which of the following is TRUE?__A__ A. When you go out of the Laughter Club,you should turn left for the car park. B. You may stay in the Laughter Club for more than one hour. C. Children can go to the Laughter Club with their parents. D. You have to donate to join the Laughter Club. 第45講 閱讀理解(二) 閱讀理解。(2014,嘉興) How to play SPUD What you need:◆a soft ball ◆five or more players ◆a clear space outside Aim(目的) of the game: To be the last player in the game.(You are out as soon as you spell the word SPUD.) Rules of the game: Pick a player to start with the ball.The player with the ball is called It. It stands in the middle of the playing area with the ball.All the other players circle around him. It throws the ball straight up into the air,and calls another''s name.The player whose name is called is now It and has to get the ball.Everyone else runs away. It shouts ‘SPUD!’ loudly as soon as It gets the ball.Everyone else has to stop running and stand still. Then It takes three steps towards another player,and throws the ball at the player''s feet.The player must not move,even if there''s a chance of being hit by the ball. If It hits the player,or if the player moves,then the player gets a letter (S first),and becomes It.If It misses,then It gets a letter and stays It. The first letter for a player who is hit is S,the second letter is P,and so on.Any player who has spelled S-P-U-D is out. The winner is the last player in the game. 1.The passage says a game of SPUD needs at least __B__. A.four players      B.five players C.six players D.seven players 2.When It calls your name,what must you do first?__C__ A.Run away. B.Throw the ball. C.Get the ball. D.Take three steps. 3.Which picture best matches Rule 5?__D__ 4.The winner is the player who __B__. A.catches the ball first B.does not spell SPUD C.is the first to spell SPUD D.throws the ball the farthest (三)推理判斷題 推斷題就是根據某個事實推斷結論,主要考查學生的理解力和推斷力。這類推斷通常包括:數據事實推斷、常識推斷以及作者的寫作目的、態度和傾向等的推斷。做此類題時,應根據短文中的相關語句,對與事實有關的細節加以分析,找出線索,悟出字里行間的意思,反復比較,從而作出合乎邏輯的判斷。 (四)猜測詞義題 猜測詞義題主要考查學生根據上下文正確判斷靈活變化的詞義能力。一般情況下,推斷詞義的題目中所出現的單詞,大多數是學生未曾見過的生詞,學生需要在該詞出現的上下文中去尋找線索。通過閱讀上下文,斷定該詞的真正含義,然后將這個釋義代入文中,檢查是否貼切,仔細比較直到得出該詞的確切的含義。 【例2】 (2014,包頭) Most of my sweet memories are from my childhood.There are always so many interesting things in the far away village where I grew up.One thing that leaves a deep impression on me is shearing the sheep. In my village,sheep are washed and sheared (剪毛) sometime in the month of June.This should be done quite early in the month,before the hot days begin. It''s best for the sheep to have the wool taken off,or they will be too hot in the summer time. When the time comes for washing the sheep,they are driven to a pond or a little river. Then they are thrown into the water,one at a time.The men who are in the water catch them,and wash them to get the dirt all out of the wool. When the wool is dry,the sheep are taken to the shearer;and he cuts off the wool with a large pair of shears. In a short time,before the cold winter comes,new wool grows out on the sheep.By the coming of spring,there is so much that it must be cut off soon. 1.When are sheep sheared usually?__B__ A.In February. B.In June. C.In April. D.In August. 點撥:細節理解題。由第二段第一句“In my village,sheep are washed and sheared(剪毛) sometime in the month of June.”可知,剪羊毛通常在六月。故選B。 2.According to the passage,why do people cut off the wool of sheep?__C__ A.They do that for fun and pleasure. B.They do that as a sport and exercise. C.They do that to help sheep spend hot summer. D.They do that to make sheep look more beautiful. 點撥:推理判斷題。通讀第三段可知,剪羊毛是為了幫助羊度過火熱的夏天。故選C。 3.What does the underlined word “shears” in Paragraph 6 mean?__B__ A.Knives. B.Scissors. C.Baskets. D.Rivers. 點撥:詞義猜測題。通讀第六段可知,當羊毛干了的時候,人們開始用一把大剪子剪羊毛。因此,shears意為“剪子”,相當于scissors。故選B。 4.How often do people shear their sheep?__D__ A.Several times a year. B.Twice a year. C.Once a few years. D.Once a year. 點撥:推理判斷題。通讀最后一段可知,人們一年剪一次羊毛。故選D。 Most people hope to have a better memory which helps them succeed in study,work and life.Can memory be improved?Luckily,hundreds of studies in the past 50 years have already given us a definite answer. A healthy lifestyle keeps your brain young and memory sharp.First of all,it is necessary to have a healthy diet.Eating more food rich in B vitamins and Vitamin E,such as vegetables and lean meat,helps you have a better memory.Doing exercise can keep your brain alive,too.Proper exercise provides much needed oxygen for the brain.Running ,riding a bike ,swimming
        進入下載頁
        ◆其他下載: [單元試題] [單元教案] [ 綜合試題]
        ◆關鍵詞查詢:[查找更多關于外研版中考英語的教學資源]
        大发快速赛车网投平台